Is uw auto al klaar voor de winter?

Een spekgladde snelwegoprit na een nacht flinke vorst. De meeste medeweggebruikers glibberen en glijden, slechts een enkeling houdt koers en rijdt de snelweg tegemoet. Gelukkig is ook uw auto uitgerust met winterbanden, heeft u een setje reservelampen in de kofferbak en is er een nieuwe accu gemonteerd. Uw auto is weer- en winterklaar, toch?

Door uw auto nog even dat extra beetje aandact te geven, voordat de koude donkere dagen vallen, kunt u een hoop ellende besparen. Pech is nooit leuk, maar is helemaal vervelend op zo'n frisse winterochtend. Zorg daarom dat uw auto in orde is, dan kunt u met een veilig gevoel op weg.

Omdat een koude motor een hogere startweerstand heeft dan een warme, moet de accu in de winter in topstaat zijn. Een autoaccu gaat drie tot zeven jaar mee, maar verliest capaciteit bij lagere temperaturen. De accu controleren is werk voor een specialist. Die meet niet alleen of de accu aan vervanging toe is, maar ook of de dynamo de accu voldoende bijlaadt tijdens het rijden.

Winterbanden
Steeds meer mensen rijden tijdens de wintermaanden op winterbanden. En dat isn iet zo gek, want een winterband presteert beter bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. U kunt dus al vanaf de herfst op winterbanden rijden, en ze hoeven ook niet meen na de vorstperiode weer gewisseld te worden voor zomerbanden. Overigens is het, net als bij zomerbanden, van groot belang regelmatig de bandenspanning te controleren. Zo spaart u brandstof en weet u zeker dat de winterband optimale veiligheid biedt.

Of de koplampen van uw auto nog werken, kunt u vaak wel zien aan de reflectie op de auto voor u, als u bijvoorbeeld voor een stoplicht staat te wachten. Maar de achterlichten, de remlichten, de mistlamp... dat is al een stuk lastiger! En juist in deze donkere dagen is het van belang om te zien, maar vooral ook gezien te worden!

Meer nieuwsartikelen

U wordt bedankt!

Vijf jaar geleden verhuisden we ons autobedrijf van de Barneveldsestraat naar industrieterrein Gr...

Lees verder
Onze nieuwe website!

Eindelijk is het zover: onze nieuwe website is live! Na meer dan vijf jaar met onze 'oude' websit...

Lees verder
Verlopen: Win leuke prijzen met de Lights On-check!

De winter staat weer voor de deur. De dagen worden korter, de temperaturen lager. Tijd voor een ...

Lees verder

Waarom Rijnders

check
Aangesloten bij BOVAG
check
Al meer dan 40 jaar ervaring
check
Eerlijke prijzen;
check
Persoonlijke benadering;
klantenvertellen