Banden

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt..

Uw banden zijn namelijk het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Banden zorgen voor wegligging, moeten schokken kunnen absorberen, een goede rechtuitstabiliteit verzorgen, goede roleigenschappen bezitten en uiteraard: het liefst zo lang mogelijk meegaan. De belangrijkste eigenschap van autobanden is dat ze grote krachten moeten kunnen opvangen, zowel in langs- als in dwarsrichting (bijvoorbeeld bij het remmen, versnellen of bij het nemen van bochten ), en borg moeten staan voor een optimale en veilige wegligging. Dat is vooral belangrijk wanneer de weg glad of nat is, of bedekt met sneeuw of ijs.

Het is aan te raden om uw autobanden regelmatig te laten controleren. Hiervoor bent u ten alle tijden welkom in onze werkplaats. Wij kunnen de bandenspanning dan even controleren, het profiel van de banden controleren en de staat van uw banden beoordelen.

Ook kunnen wij u een scherpe offerte doen voor het leveren van nieuwe banden. Wij adviseren u ook graag over het gebruik van zomer-, winter- of all seasonbanden.


Meer informatie