Trekhaken

Heeft u een caravan, trailer of een fietsendrager, maar uw (nieuwe) auto heeft geen trekhaak? Deze kunnen wij voor u monteren.

Auto's zijn standaard niet uitgerust met een trekhaak. Tegenwoordig is het bij diverse merken mogelijk om als fabrieksoptie een trekhaak te bestellen, maar bij veel auto's zal het inhouden dat er achteraf een trekhaak moet worden gemonteerd. Wij kunnen dit uiteraard voor u realiseren.

Afneembare trekhaak of vaste trekhaak?
Een afneembare trekhaak is, zoals de naam al doet vermoeden, afneembaar. Een vaste trekhaak zit echter permanent op de auto, maar waarom zou u voor een afneembare trekhaak kiezen?

Esthetische redenen
Voor veel mensen is het uiterlijk een belangrijke reden om voor een afneembare kogel te kiezen. Veel mensen vinden het mooier dat een trekhaak niet zichtbaar is wanneer deze niet gebruikt wordt. Zeker bij een sportieve auto of bij auto’s uit de wat duurdere prijsklasse is dit een belangrijke overweging.

Een vaste trekhaak steekt altijd achter uw auto uit en zit in de weg bij het inladen van uw bagage. Een trekhaak is daarnaast vaak wat vies door modder en smeer en dat laat lastige vlekken achter op uw kleding. Een afneembare trekhaak kent deze nadelen niet

Parkeersensoren
in sommige gevallen kan een vaste trekhaak uw parkeersensoren in de weg zitten. Vaak hebt u de mogelijkheid deze uit te zetten, maar tegelijkertijd zijn parkeersensoren een prettige toevoeging aan uw auto. Dus wanneer u graag gebruik maakt van uw parkeersensoren op de momenten dat u uw trekhaak niet gebruikt, is een afneembare trekhaak een prima oplossing.

Wettelijke aspecten: uw trekhaak voor de nummerplaat
Een trekhaak voor uw kentekenplaat, waarmee de trekhaak de leesbaarheid hindert of onmogelijk maakt, is verboden. Dit kan u een flinke boete opleveren. Bij sommige auto's zit de trekhaakkogel standaard voor de kentekenplaat, vandaar bij deze auto's een afneembare trekhaak verplicht is.

Wij helpen u graag bij uw keuze en doen u graag een scherp voorstel.

Meer informatie